Formel 1 i Købehavn i 2020

Formel 1 i Købehavn i 2020

12. juli 2017 Gadeliv Landskab Sport Transport 0
Formel1 til København i 2020

Spændende artikler man kan finde rundt om internettet, bl.a. på DR, om at Formel 1 skal til København i 2020.

Jeg er ikke den helt vildt store Formel 1 fan, men det er da interessant at følge Kevin Magnussen i hans HAAS racer. Rigtig øv at han konstant er så hamrende uheldig. Men det skal han nok komme efter, om ikke andet, så i en sådan grad, at andre teams måske får øjnene op for hans talent, og trækker ham over i en racer hvor teamet har bedre styr på deres vogne end nuværende HAAS har.

Løbsarrangørernes (som bl.a. består af Helge Sander, Brian Mikkelsen (K) og rigmanden Lars Seier Christensen) planer for et Formel 1-gadeløb i København bliver spændende at følge, og jeg glæder mig meget til at kunne opleve larmen, spændingen og atmosfæren. Interessen for Formel 1 har aldrig været stor nok til, at jeg har villet rejse udenlands for at se et af løbene, men når Formel 1 kommer til Købehavn fra 2020, skal jeg helt sikkert ha’ mig en billet eller to.

Planen for den foreløbige rute ser rigtig interessant ud, specielt for tilskuerne. Der vil være mange muligheder for at komme helt tæt på selve løbet, og jeg forestiller mig også at det vil skabe en masse liv i byen. Og masser af støj, men det må vi leve med – eller; jeg kan jo være ligeglad, men naboerne kommer godt nok til at få sat deres forsatsvinduer på en prøve. 

Ruten bliver ca. 4.500 meter lang, og det umiddelbare oplægget som er sendt til Liberty Media (organisationen bag Formel 1) har givet grønt lys. Ruten bliver formegentlig som følger:

Formel 1 til København i 2020

Formel 1 til København i 2020

Torvegade – Børsgade – Slotsholmsgade – Christians Brygge – Forbi Det Kongelige Bibliotek og under H.C. Andersens Boulevard – Kalvebod Brygge – Puggaardsgade – Hambrosgade – Otto Mønsteds Gade – Niels Brocks Gade – H. C. Andersens Boulevard – Langebro – Amager Boulevard – Ved Stadsgraven – Christmas Møllers Plads – Torvegade.

Hvor start/mål bliver, ved jeg ikke, ligesom DRS zonerne kan kun blive gætterier, men mon ikke der kommer en DRS zone på Amager Boulevard og måske i Torvegade.

Det lille sving som Knippelsbro har, bliver interessant at se – nok mest fordi jeg for 25-30 år siden i min gloværdige taxi-karriere, blev påkørt af en biltyv som ikke kunne holde vognen på rette kurs.